Äntligen lossna det för team Larsson Jernberg

2015-08-23

Äntligen lossna det för team Larsson Jernberg i Norge, efter fantastisk körning av Robin & ett grymt arbete av teamet! En välförtjänt 3:e plats blev slutresultatet & en härlig känsla inför kommande tävlingar.

 
Hela teamet har hela tiden vetat om potentialen Robin har som förare, & nu när allt föll på plats med materialet kom också resultatet!
 
Första dagen startade Robin i pole position i första heatet för dagen, han fick en kanonstart & var först in i kurva 1. Han krigade till sig en andra plats tillslut och en fick fin 11:e tid totalt av dem 47 startande bilarna.
 
Andra heatet hade han återigen pole position, tog en överlägsen start igen och pulvriserade motståndet i heatet, & gick i mål på en 11:e plats totalt i omgången. 
9:e plats totalt efter första dagen gav hela teamet den boost som behövdes inför finaldagen.
 
I 3:e heatet startade Robin igen som de vore ett möte med sina motståndare och rullade in på en imponerande 7:e plats i omgången totalt. En riktig kanonstart på dagen!
 
Inför sista & avgörande heatet hade teamet full koll på att en hyfsad tid i omgången skulle innebära första semin sen Tyskland & ett stort steg framåt för säsongen. Det lyckades man med efter bra, smart & fin körning av Robin. Han landade på en 13:e tid & en 9:e plats totalt efter de 4 kvalomgångarna. Klart för Semi!
 
Semin såg ut som sådan att Robin startade i sista led med Henning Solberg (Petter Solbergs bror) bredvid sig, Reinis Nitiss & Anton Marklund strax framför, Timmy Hansen & Davy Jenney i första led. Robin hade ett tufft startspår, men kom iväg i en väldig fart & kastade sig in i ordinarie spår efter Timmy & Anton. 
Efter 2 varv av hårt pressande på Anton kunde han inte stå emot mer, och Robin smet förbi med sin Audi A1:a och körde in som 3:a i heatet. Första finalen för säsongen var ett faktum!
 
I finalen hamnade återigen Robin i sista start led, det med Ryssen Timur Timerzyanov tätt intill sig, Davy Jenney & Alx Danielsson strax framför, Timmy Hansen & svenske PG Andersson i första led. En supertaggad Robin visste att det enda sättet var och ta i för allt va materialet klara, & som han gjorde det. En superstart och in som 3:e bil i första kurvan efter Timmy & PG. Efter några nervkittlande varv lyckades Robin ta sig förbi PG och slutligen hamna på en riktigt fin 3:e plats efter svenske Timmy Hansen & fransmannen Davy Jenney!
 
Ett grymt jobb av Robin & hans Larsson Jernberg Team & efter en felfri racinghelg slutar det alltså med en 3:e plats av 47 startande! Riktigt skön känsla för alla inblandade & mersmak inför framtiden!